Unthinkable : Bizler insanız bunu yapamayız.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgurSKpkE6rCs4ikfG6gWZrwNQGj60zLwx40ip-2BGRviEaBMXfeAquZUuq2DOzfvol_d2GaCnEk98gIwIQtK31zU9i0XmydfKrtAKpngK2eBo38zFgs0fGjMTl7S8ssb-HFA3c8ZNkSIc/s1600/UNTHINKABLE.jpg



-Çocukları öldüremezsin. Sen ne biçim bir yaratıksın

(Aynı kişi)

-Çocukları getirin. Ne gerekiyorsa yapın

*Bunu yapamayız. Bizler insanız. Bırakın patlasın bomba

Filmi izlemeye başladığımda önyargılarım olmadı değil, ha bu Amerikalılar kendilerini Irak'ta yaptıklarınla yine mi haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz 11 Eylül'den sonra biz buna mecburduk tarzında filmler az da değil hani ama düşündüğüm yolda ilerleyen bir yapım olmadı. Bir teröristen bombaları nereye sakladığına dair bilgi almak için işkence tipi sorgulama yöntemleri kabul edilebilir mi? Milyonların hayatı söz konusu olduğunda insanlık dışı yöntemlere başvurmak ne kadar doğru? Savaşta ne kadar ileri gidilebilinir? Kimler suçlu? Bunun cevabını kadın ajan Brody filmin sonunda vermekte. Aslında Amerikan propagandasından ziyade film perde arkasındaki olaylara bakarak eleştirel bir bakış açısı sunmakta. Film bizlere en basitinden Amerikan üst kademelerinin 2003'ten bu yana süregelen Terrörizm olaylarıyla mücadele ederken ayrıca kendi aralarındada düşünce farklılıklarından dolayı zıtlaşmaları görebiliyoruz. Amerikan vatandaşı ama bir Müslüman 3 Amerikan şehrine 3 nükler bomba yerleştiriyor bombanın patlması durumunda beklenen ölü bilançosu 10 milyon insan. Bombaları yerleştiren Yusufun ise 2 şartı var 2 şartda Amerikan güçlerinin Müslüman ülkelerini rahat bırakması, evet 10 milyon kişinin canı tehlikede, yapılabilecekler belli, adamın istekleri belli ama bazısı o durumda iken bile Barbarlık kelimesinden uzak durmak için 1o milyon kişiye iki çocuğu tercih edebilirken bazısı ise bir Terröristin tehditi yüzünden asırların planı olan Ortadoğru projesinden vazgeçemeyiz düşüncesi.Filmin sonunda bu bakış açısı yeterli mi diye kendinize sorabilirsiniz. Bence değil. Bu kadarını söyleyeyim; işkenceye sıfır tolerans çok yanlış bir felsefe. Oyunculuklara gelirsek Samuel L. Jackson kendisini yine aşmış, Carrie-Anne Moss'ta sade ama ikna edici bir performans sergilemiş. Gerilim açısından sağlam bir yapım olmuş.

http://thefilmstage.com/wp-content/uploads/2010/06/Unthinkable-590x302.jpg

- Bana barbar diyorsunuz.Peki siz nesiniz? 50sivil öldürdüm diyemi gözyaşı dökeyim. Siz hergün okadar kişi öldürüyorsunuz.

0 yorum:

top