Türkiye Tiyatrolar Birliği adına İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Çeşme Turizm Ve Otelcilik Yüksekokulu Düşünce Ve Araştırma Kulübü ve Azizm Sanat Örgütü tarafından 22-23-24 Şubat 2011’de bu yıl ilki düzenlenecek olan ÇEŞME FİLM FESTİVALİ programında yer alan kısa film seçkisi için başvurular başlamıştır. Yönetmen Çağan Irmak ve oyuncu Turgay Tanülkü gibi değerli sanatçıların da katılacağı festivalin kısa film gösteriminin katılım koşulları şöyledir:

  1. Başvuru, eserin festival programında yer alması ve gösterimine yöneliktir.
  2. Gösterime 35 mm. ve 16 mm.lik film ya da video ile çekilmiş veya tamamı bilgisayar ortamında gerçekleştirilmiş tüm yapımlar katılabilir.
  3. Başvuran tüm kısa filmler için süre sınırlaması 20 dakika olup tür ve yapım yılı sınırlaması yoktur.
  4. Gösterime katılacak filmler “PAL” sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
  5. Gösterime gönderilen yapıtların, yönetmen adı belirtilerek ticari amaç gözetmeksizin Çeşme Film Festivali’nde yer alması, eser sahibi ve yönetmen tarafından kabul edilmiş sayılır.
  6. Festival komitesinin yargısı kesindir.
  7. Festival komitesi tarafından gösterime değer bulunan filmler, festival kapsamında oluşturulacak programda izleyici ile buluşacaktır.
  8. Orijinal formatı ne olursa olsun, Festival komitesine, filmin 2 adet DVD kopyası gönderilir.
  9. Festivale katılmak için son başvuru tarihi 4 Şubat 2011’dir. Katılımcıların en geç 4 Şubat’a kadar filmin 2 adet DVD kopyasını, kısa özetini, künyesini, filmle ilgili bir fotoğrafı ve yönetmenin fotoğraflı kısa özgeçmişi ile iletişim bilgilerini İzmir Yenikapı Tiyatrosu’na göndermeleri gerekmektedir.
  10. Filmin orijinal dili Türkçe değil ise filmin Türkçe altyazılı gönderilmesi gerekmektedir.

Festival Komitesi (alfabetik sırayla):

Bora ŞAHİNKARA – Oyuncu

Gözde GÜLDİKEN – Oyuncu

Medine ÇAM – Oyuncu

Onur KEŞAPLI – Yönetmen, Yazar

Orçun MASATÇI- Yönetmen, Senarist, Oyuncu

Öner ERGÜVEN – Oyuncu

Selin SÜAR – Yönetmen, Senarist, Yazar

Başvuru Adresi: İzmir Yenikapı Tiyatrosu Cumhuriyet Bulvarı. 2.Kordon. No:238/2. Alsancak-İZMİR

Telefon: 0-232-464 19 33

Bilgi için:

yenikapi@gmail.com

The Black Mamba



Biz Robert Rodriguez'den Sin City 2'yi çekmesini bekleyeduralım, Nike - Kobe işbirliği için güzel bir reklam filmi çekme çabasının içindeymiş bu güzel adam.. Başrolde dünyanın en iyi basketbolcusu etiketiyle trailer'da sunulan Kobe Bryant, Bruce Willis ve Robert Rodriguez'in favori oyuncularından kült isim Danny Trejo var.. Nike belli ki büyük oynuyor, blogda da iki post üst üste yerini buluyor.. Şu adamlardan kötü bir şey çıkması mümkün değil ama Robert abi Allah'ını seviyosan Sin City 2'ye de at artık şu elini..





Panasonic’in yeni kamerası AF 100 için henüz çıkmadan “HDSLR killer” yakıştırmaları başladı.

Gerçekten de kamera iyi görünüyor. 35 mm sinema filmi formatına çok yakın büyüklükteki algılayıcısı sayesinde cine merceklerle çok iyi uyum sağlayacağı kesin. Çıkan ve çıkacak bir çok adaptörle eski merceklerin çoğunu kullanmak da mümkün olacak.

AF 100′ün LCD’si 1920*480 gibi çok iyi bir çözünürlükte.

Bunun yanı sıra üzerinde tabi ki profesyonel ses girişleri var ve HD SDI çıkış veriyor. Böylece Nano Flash veya HDCAM SR gibi bir sistemle çok daha iyi bir kayıt kalitesine kavuşmak çok zor değil. Yeni VFR özelliği ile 12 fps ile 60 fps arasında kayıt yapabiliyor.

Yani kamera gerçekten çok iyi. Bence tek kusuru AVCHD gibi interframe bir sıkıştırma kullanması ama o da aşılmayacak bir sorun değil.

Tabi esas soruya dönersek AF100 tabi ki bir “HDSLR bitirici” değil. Fiyatı konusunda değişik duyumlar olsa da sonuç olarak 6000 Euro gibi bir rakam olacağını öngörürsek 1000 dolara alabileceğiniz EOS 60D’ye rakip olması söz konusu değil. Ancak profesyonel bir kamera arayanlar için tabi ki harika bir seçenek.

HDLSR’ların başka bir kategori olduğu ne yazık ki hala anlaşılamadı.

Ayrıntı şurada.

Grand Theft Auto 4 Film Oldu

Grand Theft Auto 4 Film Oldu


Fransız Mathieu Weschler'in, Grand Theft Auto sevgisi, kelimelerle anlatılacak düzeyde değil. Bu sevgiyi ispatlamak için, Mathieu Weschler, yüzde yüz GTA 4 üstüne kurulmuş bir film yaptı.

Lakin bu filmde gerçek oyuncular oynamıyor; yapıt, GTA 4'ün içinde geçiyor, oradaki animasyonlardan da yararlanılıyor ve işten arta kalan vakitlerde, suçlularla savaşan bir çöpçünün hikayesini konu alıyor.

Projeye iki yılını ayıran Fransız, tam 1 saat 28 dakika süren bir eser yaratmayı başarmış. Üstelik geliştirici RockStar Games, bu yapıttan övgüyle bahsediyor ve kendi sitesinde de yayına sunuyor. Her şeyi beğenmeleri ile tanınmayan eleştirmenler de, Trashmaster adlı filmin, sürükleyici ve keyifli olduğunu vurguluyor. Animasyon kıvamındaki şöleni izlemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.



On July 24, 2010, thousands of people around the world uploaded videos of their lives to YouTube to take part in Life in a Day, a historic cinematic experiment to create a documentary film about a single day on earth.

Since then, Oscar-winning director Kevin Macdonald and a team of editors have whittled down over 80,000 clips (and more than 4500 hours of footage) into a 90-minute film that gives an honest and inspiring glimpse of our world.

“Life in a Day” will be officially released later this year, but you have a very special opportunity to see the world premiere live from the 2011 Sundance Film Festival on Thursday, January 27. The premiere will be followed by a live Q&A with Kevin Macdonald and key contributors to the film.

http://www.youtube.com/lifeinaday



Başarı ??


BAŞARI:
4 yaşında başarı ....donuna işememektir.
12 yaşında başarı..........arkadaş bulabilmektir.
16 y...aşında başarı.................araba surebilmektir.
20 yaşında başarı........................seks yapabilmektir.
35 yaşında başarı .......................para kazanabilmektir.
50 yaşında başarı .......................çok para kazanabilmektir.
60 yaşında başarı ........................seks yapabilmektir.
70 yaşında başarı ................araba surebilmektir.
75 yaşında başarı .........arkadaş bulabilmektir.
80 yaşında başarı ....donuna işememektir.

Buna ÇAN EĞRİSİ denir!..

Prof. Albert Follanberg

Önce Serablog, daha sonra Kediler ve Kitaplar'da gördüğüm, aslen tumblr'dan çıkan bu fikir, sinemayla ilgili bir dizi sorulara kendi zevklerinizi belirten cevaplar vermeyi içeriyor. Çavlan'ın fomatını beğendim onun da izniyle aynen o formatta cevaplıyorum. Siz de kendi blogunuzda veya yorumlarda ufak bir liste yapabilirsiniz.


Geçen yıl gördüğünüz en iyi film:
Burada geçen yıldan 2009 yapımı filmleri anlamamız gerekiyor. 2009 yapımı filmler içinde Dr.Parnassus ve Avatar aklıma gelen en iyi filmlerden ( Aklınıza geliyorsa demek ki o film size göre iyidir )

En hafife alınmış film:
2012 ( Çok fazla abartı ve görsel efekt kullanımından eleştirilen film ) bunun yanı sıra Dr.Parnassus ve Kehanet filmide bence hak ettiği değeri bulamadı. 12 Maymun, Dünyalı , Avatar da listeye girebilir.

En şişirilmiş film:
Fight Club diyesim geliyor ama diyemiyorum, demek istememin sebebinin filmle alakası yok özellikle filme ve Tyler Durden olayına takılan insanlar sıkıntı vermeye başladı.

Sizi gerçekten mutlu eden film:
Burada biraz karmaşıklık var bir filmin sizi mutlu etmesi için ne içermesi gerekir. Komedi ve espri unsurlarımı yoksa sizi güldürecek ve hayatınızda olmuş ve olacak olan olayları gösterek güldürmesimi. Böyle bir film zor bulunur, ama uzun düşüncelerim sonucunda What's eating Gilbert Grape geldi aklıma, komedi filmide değil aslında bir dram ama beni mutlu ediyor. Eminim ki kaçırdığım çok film var.

Sizi kötü yapan, hüzünlendiren film:
Moon ve Titanic ile başlar, Big Fish gelir, The divingbell and the butterfly ve Click noktayı koyar.

En sevdiğiniz aşk hikayesini barındıran film:
Titanic, ve Arizona Dream.

TV için yapılmış en iyi film:
The Man From Earth.

En çarpıcı, en afallatıcı sona sahip film:
The Usual Suspects burada en önde görünüyor, sonra The Sixth Sense, The Game ve The Others geliyor. The Mist'ide listeye katabiliriz.

Defalarca izlediğiniz film:
Titanic, Inception, The Man From Earth , Lord Of The Rings, Moon bir çok defa izlemişimdir.

En iyi Soundtrack'e sahip film:
12 Maymun, The Man From Earth, Moon, Fight Club, Lord Of The Rings kısacası Hans Zimmer , James Horner, Clint Mansell, Enrico Morricone varsa Soundtrack harikadır.

Klasiklerden en sevdiğiniz film:
12 Angry Men son zamanlarda izlediğim en iyi klasik filmlerden.

80'lerden en sevdiğiniz film:
Le Proffesional.

90'lardan en sevdiğiniz film:
Fight Club, Arizona Dream, Titanic, The Game uzar gider.

Nefret ettiğiniz film:
Cannibal Holocaust bir film bile sayılmaz.

Gizli gizli sevdiğiniz film:
Dr. Parnassus ve 12 Maymun

Kimsenin sevmenizi beklememesi gereken film:
Rampage hariç Uwe Boll filmleri

Kendinizi en yakın hissettiğiniz, kendinizle bağdaşlaştırdığınız film karakteri:
Hemen her şeyi mantık açısından baktığımızda psikolojij ve ruhsal durumları göz önümüze aldığımızda What's Eating Gilber Grape ve Arizona Dream'da Johnny Depp karakterlerini kendimde görebiliyorum

Sizi en çok hayal kırıklığına uğratmış film:
Paranormal Activity olabilir, o kadar methedildi ki büyük beklentiyle izledim ve hiç beğenmedim. Bişey yoktu ki lan el kamerasıyla evi çekmişler.

En sevdiğiniz roman uyarlaması:
Fight Club
önde gider sanıyorum.

En sevdiğiniz çizgiroman uyarlaması:
V for Vendetta ve Sin City

En sevdiğiniz aksiyon filmi:
En sevdiğim kesinlikle The Heat, Görevimiz Tehlike serisi' da sonra geliyor.

En sevdiğiniz müzikal:
Çok izlediğim söylenemez ama Grease en güzeli sanırım.

En sevdiğiniz bilim kurgu:
Burada açık ara Jurassic Park serisi gelir, ayrıca Inception, Contact, Dark City, Equilibrium, 2001: A Space Odyssey.

En sevdiğiniz animasyon:
Up

En sevdiğiniz korku filmi:
Rec.

En sevdiğiniz yabancı film: (burada kast edilen dili İngilizce olmayan film)
Burada çok film var sayabileceğim son dönemlerde El Secreto De Sus Ojos,Celda 211, Das Weisse Band öncekilerden Der Untergang, Das Leben Der Anderen, Das Experiment, El Laberinto Del Fauno, Goodbye Lenin, Zatoichi ve tabii Amélie listeye girebilir.

Sizi en çok güldüren film:
Son dönemlerde The Hangover, klasiklerden The Big Lebowski, Vampire Sucks ve Death At A Funeral.

Herkesin nefret ettiği ama sizin sevdiğiniz film:
New York'ta 5 minare.

Görsel açıdan en etkileyici bulduğunuz film:
2012,Knowing, Hero, Sin City, Avatar, Little Children, Inception

Favori oyuncunuzun en sevdiğiniz filmi:
Hemen hemen tüm filmlerini izlediğim düşünülürse Johnny Depp Çavlan gibi benim de favori oyuncum olabilir. Onun en sevdiğim filmi Secret Window ve What's Eating Gilber Grape'den birisi ama hangisi bilemedim. İkinci bir isim seçme şansım olsa Sam Rockwell ve The Moon gelirdi.

Favori yönetmenizin en sevdiğiniz filmi:
Son dönemlerde en beğendiğim yönetmen her filmi ayrı bir güzel olan ve olay yaratan Christopher Nolan, film olarak da Inception.


En son izleyip etkilendiğiniz film:
Inception.

Merakla beklediğiniz film:
Matrix serisinin devamı olabilir. Ayrıca Kane & Lynch bilgisayar oyunun filmini bekliyorum.



Tom Hooper'ın yönettiği ve Colin Firth ve Helena Bonham Carter'ın başrolünde oynadığı 'The King's Speech', 12 dalda adaylıkla 83. Oscar Ödülleri'nin en güçlü adayı olurken diğer favori gösterilen yapımlar 'The Social Network/ Sosyal Ağ', 'Black Swan' ve 'The Kids are All Right' en fazla adaylık kazanan filmler arasında yer aldı.

İşte tüm kategoriler ve adaylar:

En İyi Film:

The Social Network

Black Swan

The King's Speech

The Fighter

Inception

The Kids are All Right

127 Hours

Toy Story 3

True Grit

Winter's Bone

En İyi Yönetmen:

Darren Aronofsky, Black Swan

David O. Russell, The Fighter

Tom Hooper, The King's Speech

David Fincher, The Social Network

Coen Brothers, True Grit

En İyi Erkek Oyuncu:

Javier Bardem "Biutiful"

Jeff Bridges "True Grit"

Colin Firth "The King's Speech''

Jesse Eisenberg "The Social Network"

James Franco "127 Hours"

En İyi Kadın Oyuncu:

Annette Bening "The Kids Are All Right"

Nicole Kidman "Rabbit Hole"

Jennifer Lawrence "Winter's Bone"

Natalie Portman "Black Swan"

Michelle Williams "Blue Valentine"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Christian Bale "The Fighter"

John Hawkes "Winter's Bone"

Jeremy Renner "The Town"

Mark Ruffalo "The Kids Are All Right"

Geoffrey Rush "The King's Speech"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:

Amy Adams "The Fighter"

Helena Bonham Carter "The King's Speech"

Melissa Leo "The Fighter"

Hailee Steinfeld "True Grit"

Jacki Weaver "Animal Kingdom"

En İyi Animasyon:

How to Train Your Dragon - Chris Sanders and Dean DeBlois -

The Illusionist - Sylvain Chomet

Toy Story 3 - Lee Unkrich

En İyi Görüntü Yönetimi:

Black Swan - Matthew Libatique

Inception - Wally Pfister

The King's Speech - Danny Cohen

The Social Network - Jeff Cronenweth

True Grit - Roger Deakins

En İyi Orijinal Senaryo:

Another Year: Mike Leigh

The Fighter: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson

Inception: Christopher Nolan

The Kids Are All Right: Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg

The King's Speech: David Seidler

En İyi Uyarlama Senaryo:

127 Hours, Danny Boyle, Simon Beaufoy

Toy Story 3, Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich

True Grit, Joel Coen, Ethan Coen

Winter's Bone, Debra Granik, Anne Rosellini

The Social Network, Aaron Sorkin

En İyi Yabancı Film:

Biutiful (Meksika)

Dogtooth (Yunanistan)

In a Better World (Danimarka)

Incendies (Kanada)

Outside the Law (Cezayir)

En İyi Belgesel (Uzun):

Exit through the Gift Shop

Gasland

Inside Job

Restrepo

Waste Land

En İyi Belgesel (Kısa):

Killing in the Name

Poster Girl

Strangers No More

Sun Come Up

The Warriors of Qiugang

En İyi Sanat Yönetimi:

Alice in Wonderland, Robert Stromberg, Karen O'Hara

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, Stuart Craig, Stephenie McMillan

Inception, Guy Hendrix Dyas, Larry Dias ve Doug Mowat

The King's Speech, Eve Stewart, Judy Farr

True Grit, Jess Gonchor, Nancy Haigh

En İyi Kostüm:

Alice in Wonderland, Colleen Atwood

I Am Love, Antonella Cannarozzi

The King's Speech, Jenny Beavan

The Tempest, Sandy Powell

True Grit, Mary Zophres

En İyi Kurgu

Black Swan Andrew Weisblum

The Fighter Pamela Martin

The King's Speech Tariq Anwar

127 Hours Jon Harris

The Social Network Angus Wall ve Kirk Baxter

En İyi Müzik:

How to Train Your Dragon, John Powell

Inception, Hans Zimmer

The King's Speech, Alexandre Desplat

127 Hours, A.R. Rahman

The Social Network, Trent Reznor ve Atticus Ross

En İyi Görsel Efekt:

Alice in Wonderland, Ken Ralston, David Schaub, Carey Villegas ve Sean Phillips

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Tim Burke, John Richardson, Christian Manz ve Nicolas Aithadi

Hereafter, Michael Owens, Bryan Grill, Stephan Trojanski ve Joe Farrell

Inception, Paul Franklin, Chris Corbould, Andrew Lockley ve Peter Bebb

Iron Man 2, Janek Sirrs, Ben Snow, Ged Wright ve Daniel Sudick

En İyi Ses:

Inception, Richard King

Toy Story 3, Tom Myers ve Michael Silvers

Tron: Legacy, Gwendolyn Yates Whittle ve Addison Teague

True Grit, Skip Lievsay ve Craig Berkey

Unstoppable, Mark P. Stoeckinger

En İyi Ses Miksaj:

Inception, Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo ve Ed Novick

The King's Speech, Paul Hamblin, Martin Jensen ve John Midgley

Salt, Jeffrey J. Haboush, Greg P. Russell, Scott Millan ve William Sarokin

The Social Network, Ren Klyce, David Parker, Michael Semanick ve Mark Weingarten

True Grit, Skip Lievsay, Craig Berkey, Greg Orloff ve Peter F. Kurland

27 Şubat'ta düzenlenecek olan 83. Oscar törenini genç yıldızlar James Franco ve Anne Hathaway sunacak.

Efsane devam ediyor !

Hollywood'un yıldız oyuncusu Keanu Reeves, Londra'da bir okulda katıldığı söyleşide Matrix hayranlarını sevindirecek bir haber verdi. Devam filmi niteliği taşıyan Matrix 4 ve 5’i de serinin diğer filmleri gibi Wachowski Kardeşler tarafinden senaryolarının tamamlandığını belirtti. Reeves ayrıca böyle bir proje gerçekleşirse yeni 'Matrix'in 3D teknolojisiyle çekileceğini açıkladı.

Reeves ayrıca Neo olarak geri dönmekten heyecan duyduğunu söyledi ve yeni filmdeki sahnelerin ilk Matrix’te olduğu gibi aksiyon tarzında devrim yaratacağının sözünü verdi.

top