Red Epic Çok Yakında

p_epic-1

Red Epic Kameramıza yakında kavuşacağız. Red eski Red One Kameraları yeni Epic Kamera ile değiştirme imkanı sunuyor.

Red One kameranın takipçisi yeni Epic modelidir. Epic Red One a göre bir çok yenilik ve yeni düzenlemelerle yakında satışa sunulacak. Uzun zamandır beklenen bir kamera olmasına rağmen kameranın yazılımındaki bir bug yüzünden piyasaya sürülmesi biraz gecikti. Bu yeni kamera ile Red One arasındaki farkları sılayacak olursak.

Epic

1- Mysterium X sensör : Yeni 5K çözünürlüğü destekleyen 13 stop luk muazzam bir dinamik menzile sahip yeni sensör. Bu sensör aslında yeni üretilen Red One Kameralarda da var. Red eski Red One kameraların Mysterium sensörlerini müşterilerine yeni MysteriumX sensörüyle $5000 dolar karşılığı değiştirme imakını sunuyor. Ayrıca MysteriumX ile çekilen görüntü Red One Kameraya göre neredeyse 6 kat daha kaliteli görüntü işleme imkanı sunuyor. Bunun dışında HDR yani yüksek dinamik alan moduyla çok daha geniş bir kontrast oranında çekim yapabilme imkanı sunuyor. HDR görüntüyü normal çekilen karelerin arasına hızlı enstantane ile çekilen ekstra bir kare daha çekilmesi prensibi ile çalışıyor. Bu ekstra kare sayesinde görüntü iki ayrı pozlama ile çekilmiş görüntünün birleşmesinden oluşuyor. Bu iki görüntüyü kamera kendisi birleştirebiliyor ya da daha sonra bilgisayarda daha detaylı bir şekilde işlenebiliyor. Bu sayede görüntünün dinamik alanı 18 stop a kadar yükselmiş oluyor.

peter_jackson_red_epic

Peter Jackson Hobbit için 30 Red Epic Kamera ile çekim yapacak.

2-Yüksek hız : Red One Kamera yüksek hızlı çekim için normal 4K çözünürlükten daha düşük boyutlarda çekim yapabiliyordu. 4K olarak güncel yazılım sürümünde saniyede 30 kareye kadar çekim yapabiliyor. Halbuki Red Epic 5K (14 Megapixel) çözünürlükte saniyede 120 kareye kadar çekim yapabiliyor, 2K çözünürlükte ise saniyede 225 kareye kadar yükselebiliyor.

3- Modüler Dizayn : Modüler dizayn birbirine uyumlu bağımsız parçaların farklı farklı kombinasyonlarda bir bütünü oluşturması anlamındadır. Red One kamerada Lens bağlantısı, kayıt sistemi, viewfinder modüler olarak dizayn edilmişti. Bunların hepsi kullanıma uygun farklı bir sistemle kullanılabiliyordu. Red Epic kamera bunu bir seviye daha ileri götürerek her parçasını lego gibi değiştirilebilen bir modül haline getirmiş.

Red One Epic Modul

Sensörden, giriş çıkış portlarına kadar her şey ayrı modüller halinde. Böylece bir modülün mesela sensörün yeni daha iyi bir sistemi çıktığında sadece bu parça yenilenerek sistem güncellenecek. Böylece komple yeni bir sisteme yatırım yapmak gerekmeyecek. Sistemi güncellemek ekonomik olarak çok uygun olacak. Ayrıca her hangi bir modülde bir sorun olduğunda sadece bu modüle servis verilebilecek. Yeni sistemin her parçası kullanıcı tarafından söküp takılacak şekilde yapılmış. En sevindirici özelliklerinden biri de Epic Kameranın Red One Kameranın 1/3 ü ağırlığında olması. Neredeyse Orta Format fotoğraf makinesi büyüklüğünde. Diğer bir güzel özelliği arkasındaki kontrol mödülünün istenildiğinde yerinden çıkarılıp uzaktan kumanda olarak kamerayı kontrol edebilmesi.

RedEpic

4- Yeni Arayüz : Red One Kameraya göre daha düzenli ve anlaşılması ve kullanımı kolay ekran arayüzü. Red One Kameranın 4 alt menüye kadar olan sistemini biraz olsun sadeleşeceğini umuyoruz.

red one epic kamera

Red Epic kamera ile başka bir sevindirici haber de eski Red One Kamera aksesuarlarının hemen hemen hepsini kullanabilmesi. Bütün eski Vizör ve LCD ekranları, batarya ünitelerini kullanabiliyor. Ayrıca Red eski EVF vizörünün yerine daha küçük ve daha yüksek çözünürlüklü yeni bir EVF çıkardı. Bunun dışında CF Kart, Red Drive (Hard Disk) ve Red Ram a alternatif olarak daha hızlı veri akışına imkan veren SSD sistemini satışa sundu. SSD Solid State Drive anlamında, sabit disklerle aynı arayüze sahip hafıza bloklarıdır. Bu SSD diskler yüksek kapasiteli ve değiştirilebilir kartuş şeklinde üretilmiş. 64, 128 ve 256 GB lik üç opsiyonu mevcut. Red One Kamera CF modülünün yerine SSD modülü ile değiştirebildiği için Red One ile de kullanılabiliyor.

Kate_Beckinsale_Esquire

Red One Kamerayı bir çok fotoğrafçı, fotoğraf makinesi olarak kullanıyor. Çünkü Red One Kameranın aslında çok hızlı çekim yapabilen bir SLR fotoğraf makinesi olduğunu düşünebiliriz. En büyük farkı açılıp kapanabilen bir perdesi yani obtüratörü olmaması. Bu sayede sanki saniyede 30 kare çeken fotoğraf makinesi gibi kullanılabiliyor. Ayrıca hem Nikon hem Canon hem de çok yüksek kaliteli sinema objektiflerini kullanabiliyor. Red Epic küçük modüler yapısı sayesinde bu iş için Red One Kameraya göre çok daha uygun, neredeyse fotoğraf makinesi boyutunda bir Epic sistemi hazırlamak mümkün. Ayrıca fotoğrafçıları destekleyen yeni özellikler arasında tek kare, 5 kare çekim. Saniyede 120 kareye kadar çekim. 14 Megapixel çözünürlük, Flash tetikleme desteği ve Film Lensi, fotoğraf lensi bağlantılarının kolay değişimi fotoğraf çekiminde Red Epic kullanmayı çok kolaylaştırıyor.

MeganFox_Esquire

0 yorum:

top