Özel Röportaj

Röportaj: Bahadır Karasu - Gencsinema.net

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitITg1RHSqj6lDD_LCsXiPMtl8Bl4g9f_6Gw98QbPaljzOji17IWiaS3468_SWVB-MvgOVesJ_6QfQMwfpZ5kDv6WN58Xx_w_TSu47m5Z4ocntqz64lnKR8K_SvY41NrbksCK8bqYslz38/s400/chris+with+orcs.JPG

Filmin yönetmeni Chris Bouchard çekimde


Bahadır : Bu filmi yapma fikri nereden geldi?

Brian : Chris Bouchard (Filmin Yönetmeni) Yüzüklerin efendisi kitabını bitirdikten sonra bu fikri üretti. Aragorn’un yaşamında bilinmeyen bir olayı ele aldı yani Aragorn kardeşliğe katılmadan önce Gollum’u aramaya çıkması konusunu ele aldık. Çok fazla bilgi yoktu ancak Chris’in ansiklopedik bilgileri sayesinde senaryoyu yazabildik. Chris filmin 30 dakika süreceğini söylemişti ancak prodüksiyon sırasında bazı sahnelerde eklendi ve 30 dakikadan daha uzun sürecek.

Filmin profesyonel gibi göründüğünü söyleyebiliriz. Neredeyse Peter Jackson’un filminden farkı yok yani bu filme herhangi bir harcama yapıldı mı?

Bir filmin hiç para harcanmadan yapılabileceğini sanmıyorum filme £3000
gibi miktar harcandı ve birçok insan bunu öğrenince şaşırdı. Bu kadar az harcamanın nedeni kalabalık bir takıma sahip olmamız ve profesyonellerin projeye bedava girmesi oldu. Projedekiler oldukça memnunlar çünkü onlarda bizle gibi Yüzüklerin Efendisi hayranı. Umarım bir çok kişi tarafından izleniriz.

http://farm4.static.flickr.com/3259/2730796960_2ffb27fa60.jpg?v=0

Orta Dünya atmosferini filme nasıl yansıttınız. Amatör Yönetmen olarak gerçekten merak ediyorum bir fan filmi için gerçekten önemli bir nokta.

Brian : Filmin yapımı gerçekten şaşırtıcı ve önemli olan objektiften bakarken ne gördüğümüzdür. Londra etrafında , odun ağaç bolluğu olan yerlerde çekildi sahneler eğer sen de olsaydın bir çok köpek ve diğer canlı türlerini görebirlirdin fakat kurguda bunları kesiyoruz önemli nokta ise mekana göz gezdirmektir eğer onun Orta Dünya atmosferini yansıtmayacağını düşünüyorsanız vazgeçersiniz ayrıca CGI teklonojisine çok borçluyuz eğer çekimler tatmin etmiyorsa, post prodüksiyon esnasında bu sanal dünya yaratan teklonojiyi kullanıyoruz.

Daha önce hiç ünlü aktörlerle çalışmış mıydınız ? Şu an çalıştığınız aktörlerin geleceğin yıldızları olduğunu biliyorum

Arin Allridge bu çalışmada en yüksek üne sahip daha önce Bill de bir karakteri oynamış ( Bill polisi anlatan popüler ingiliz drama dizisi )

Film nasıl yayınlanacak internetten mi yoksa özel bir dvd mi piyasaya sürülecek?

İlk olarak internet ön planda fakat henüz karar verilmedi. Şubat sıraları filmin nasıl elde edilebileceği hakkında bilgileri yayınlayacağız ayrıca bizlere katkısı
olan fanlarada özel DVD yollanacak.

Aragorn’u oynayan aktör adı Adrian Webster galiba, orklarla dövüş sahneleri için herhangi bir eğitim aldımı?

Adrian iki önemli dövüş ustası tarafından eğitildi Ruth Copper-Brown ve Rachel Bown-Williams Adrian 6 günlük eğitim aldı ve öğretmenler daha çok çalışmak istediler iyi iş başardı gerçekten.

Hollywood sinema sektöründe çalışmayı düşündünüz mü?

Hollywood tüm filmcilerin hayali olmuştur ama bildiğim kadarı ile takımımızın Hollywood için herhangi bir planı yok.

http://www.residue-movie.com/th4g/bts/bts_ca10.jpg

Hunt For Gollum gerek çekimleri gerekse oyuncu performansıyla ses getirecek

Başka kısa filmlerinizden ve uzun metraj filmlerinizden bahsedebilir misin?

Chris bir başka yapımı olan Human Residue’yi yönetiyor. Daha tamamlanmadı ama bu yıl içinde bitecek umarım. Çalıştığım en son şey müzik video sanat projesi olan Underovertheclouds oldu. Gladys Julliane ve Ash bizim takımımızdan. Onların da Banshee Production adı altında yapımları var. Spencer ise şu an Umbrage adlı filmi ile uğraşıyor yakında çekimlerine başlanacak.

Başka bir LOTR fan filmi çekecek misiniz?

Sanmıyorum, Chris ilk olarak Human Residue’yi bitirmek istiyor ve bundan sonra bir çok proje olabilir. Ama takımın başka bir LOTR projesi düşündüklerini sanmıyorum özellikle bedava yer alan insanların bir kez daha çekim yapacaklarına. Çünkü eğlenceli olmasına
rağmen uzun ve yorucu bir deneyim.

Amatör yönetmen olarak bu soruyu kişisel olarak soruyorum IMDB’ye nasıl geçeriz? Siz geçebildiniz mi?

Bildiğim kadarıyla IMDB çok izleyeciye ulaşan yapımları kendi kayıt yapıyor ancak eğer siz kendinizi kayıt yaptırmak istiyorsanız ücret karşılığın filminizi kayıt edebilirsiniz bu 2 ay kadar süre alıyor. Biz de kendimiz kayıt yaptırdık.

Gelecek için başka projeler var mı? Eğer varsa biraz bahseder misin?

Şimdinin ana projesi Human Residue’dir. Chris bu yıl bitirmek istiyor. Gelecek için bir şey düşünmüyoruz şu an yukarıda bahsettiğim filmler dışında bir şey yok çünkü artık Hunt For Gollum’un bitirilmesine odaklandık daha bir çok yapılacak iş duruyor ve başka projelere kafa patlatmak için vakit bulamıyoruz.

0 yorum:

top