Filmin Mantığı

FİLMİN MANTIĞI


Her insanın hayatı, dünya da başka bir insana bağlıdır. Her insanın aslında bir ikizi vardır. Bu ikizlik aynı anneden veya babadan döllenme şekliyle değil karakter olarak birbirinin ikizi olması şeklindedir. Ama birebir olmalarına rağmen aynı işleri yapmamaları, zamanın şartlarının her zaman değişik olması nedeniyledir.


Galakside tek bir dünya yoktur. Birbirine paralel çok sayıda dünya vardır. Her paralelde aynı karakter devir daim şekilde 2 kez yaşar. İlki ve ikincisini yaşaması tamamen yapacağı seçimlerin birbirine paralel olup olmayacağını anlamak içindir.Farklı paralellerde yaşamasının sebebi ise sonsuzluğun tanımını insanın beyninin kaldıramamasıdır.

İlk yaşam tamamen özgür seçimlerde olur. Önceden nelerle karşılaşacağı belli değildir. Hiçbir senaryo yoktur. Tamamen kendi seçimlerini yaparak önüne gelen sınavda başarılı olmaya çalışır. İkinci yaşamında ise artık yaşadığı ilk hayatının senaryosunu yaşar. Bazen eski yaşamını anımsar( de ja vu ), bazen kendinin geleceği görme yetisine sahip olduğunu düşünür(aslında senaryoyu görerek). Ama ortada bir senaryo vardır olaylar aynen gelişir ve karakter yine aynı olduğu için aynı seçimleri yapar çok ufak sapmalar haricinde. Ve artık sınavını vermiştir. Bundan sonra artık insan beyni sonsuz yaşamı kaldıramayacağı için insana cehennem veya cennete gidip sonsuz yaşam verilmesi yerine, tekrar dünyaya gönderilip cehennem veya cennet gibi bir yaşam verilir ve bu sonsuza dek sürer.

Bu ilahi bir sistemdir ve herkes bu şekilde hatasız şekilde sınanır.

Metin Canel

0 yorum:

top