21 Gram..

21 Gram (Orijinal:21 Grams) Alejandro González Iñárritu‘nün yönetmenliğini yaptığı Akademi Ödülüne (Oscar) aday gösterilmiş dram filmidir. Başrollerinde Sean Penn, Naomi Watts ve Benicio Del Toro vardır.

2003 yılında yayımlanan bu film tamamı hand-held kamera ile çekildi. Naomi Watts’ın üstün performansı herkesi tabi ki hayran bıraktı ama Naomi Watts’ın senaryoyu okumadan oynamayı kabul ettiğini biliyormuydunuz ? İşte 21 gram böyle bir film akademi ödülü alamasada düz filmlerin en iyi örneği iyi bir film için garip garip olaylar , bilimsel efektler , ve benzeri durumlar gerekmiyormuş demek ki kendi türünde 1.dir 21 Gram. Profesyonel kamera kullanılmaması da bir başka özelliği toplam 20 milyon dolar bütçe ile çekilen film ( üstelik ne patlama sahnesi nede başka benzer sahneler var ) toplam sadece Türkiye’de 66 milyon dolar gelir getirdi.

Bu filmi dün izleme fırsatı buldum ki film bittikten sonra 6 yıldır keşfedemediğim bir sinema türünün daha keşfine tanık oldum. Benicio Del Toro , Sean Penn ve Naomi Watts birer harikaydılar.

Geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman aralığında geçen filmin konusu üç farklı insanın başına gelenleri konu almaktadır:
Paul Rivers (Sean Penn) sigara bağımlısı olan, karısı zamanında kendisininden bebek beklemiş fakat ardından kürtaj yaptırmış şimdi ise tekrar ondan bebek isteyen bir matematik profesörüdür. Ancak şimdi ölümle yaşam arasında kalmış ve kalp nakli için beklemektedir ta ki ona uygun bir kalp bulunursa.

Cristina Peck (Naomi Watts) kocası ve iki çocuğu olan uyuşturucuyu bırakmış şimdi hayatına yol vermeye çalışan bir annedir. Çocukları da kocası da kendisini çok sevmektedir.

Jack Jordan (Benicio Del Toro) zamanında başı beladan kurtulmayan, uyuşturucu ve alkol kullanmış bir adamdır. Onunda iki çocuğu ve kendisini çok seven karısı vardır. Zaman zaman garip davranışlar sergilese de artık her şeyi düzeltmeye karar vermiş ve dindar bir insan olmuştur.

0 yorum:

top