Lost 5.Sezon 8.bölüm bir kaç teori....

http://www.yuzsekiz.com/wp-content/uploads/2009/02/lost_05x08.jpg

Geçen bölüm gördük ki John çarkın bulunduğu yere gittiğinde çark bir oraya bir buraya gidiyordu. Acaba parıltılar sadece o çarkın yerine oturmadığından mı oluyordu ve John çevirdikten sonra o yüzden mi sona erdi?

Yoksa bir şekilde zamanın akışına göre bizimkilerin 1974′e mi gitmesi gerekiyordu ve bu sağlanınca mı bitti?

Aynı parlamalar neden Ajira uçağında oldu ve Oceanic 6′i 1977′ye götürdü?

1977 neden önemli?

Gerçekten kaf karıştıcı ve Ada’nın zaman kurgusu açısından tartışılması gereken bir konu…

Ada geçmişe gitmiş olsa üzerindeki herkes gitmeliydi. Oysa sadece kazazedelerin gittiğini görüyoruz.

http://z.about.com/d/lost/1/0/5/m/-/-/Sawyer-and-Doc.jpg

Görünüşe bakılırsa 316 geldiğinde Sun parıltıdan etkilenmiyor ve Jack’lerle birlikte geçmişe gitmiyor. Bunun üzerine gitmekte fayda var.
316 geldikten sonra çark çevrildi ve parıldamalar sona erdi diye düşündüğümüzde Sun’ın geçmişe fırlamamasının sebebi bize parıltıların sebebini de verecek.

Sun adadan ayrıldığında hamileydi. Acaba çocuğu dünyada bıraktığı için mi yani, adadan ayrılduığı zamankinden farklı olduğu için mi geçmişe gitmedi?
Belki öyledir ama bu bizi bir yere götürmüyor.

Sun’ın geçmişe gitmemesinin şu anki bilgilerimizle sadece bir tane sebebi olabilir ki o da geçmişte zaten bulunmamış olması. Sun 1977 yılında bulunmamışsa neden o zamana gitsin ki? Aynı şey Lapidus için de geçerli.

Bu durumda parıltıların sebebi geçmişi oluşturmak olmuyor mu? Örneğin Locke 1954′de bulunmuş. Bunu doğruluyorsun ama günümüze geri dönmeye kalktığında aradaki bir eksiklik seni tekrar geçmişe atıyor. Çünkü zaman oc6′nın eksikliğinden dolayı boşlukları dolduramıyor. Ta ki döndüklerinden sonra Locke çarkı çevirene kadar. Çark çevrildiğinde bizimkilerin 1974′de yapacakları henüz yapılmadığı için o tarihte kalıyorlar. Bunun anlamı ise bence şu. Sawyer, Juliet, Jin, Faraday ve Miles 1974′e kadar olan “eski zamanlardaki” görevlerini tamamladılar.

İşin güzel tarafı parıltılar durduğuna göre Adaya henüz dönmeyen kişiler (Aaron, walt, Desmond vs.) 74 öncesine etki etmemişler. Etmiş olsalardı parıltılar bitmezdi. Jack, Hurley ve Kate de 77 ve sonrasına etki etmiş olmalı yoksa o tarihe şutlanmazlardı.

Locke ise dış dünyada ölebildiğine göre bence geçmişe müdahele şansı hiç kalmadı.

Bundan sonraki parıltının nasıl olacağını da aynı mantıkla kestirmek zor değil. Ya şu anda adada olmayanlardan biri gelecek yada geçmişte bizimkiler veya gelecekte Benjamin gibiler çarkı çevirtecek.
Ya da tam Lost usulü bir yöntemle bu işin başka bir yolu gösterilecek…

Teori : Metinyaw www.lostforum.gen.tr

0 yorum:

top